torsdag 30. september 2010

Små gaver blir store..

...Hvis man bare gir fra seg litt innsats også :o)
Jeg ELSKER å pakke inn gaver. Når jeg har god tid -kremt.

Jeg liker å finne fint papir, og litt ekstra dill. Det skal ikke mye til!

Grovt papir med sarte blonder.

Fint papir med grovt bånd, som f.eks hyssing.

Tre perler på båndene og det blir prikken over i-en.

Innholdet blir liksom mindre viktig.

Men når jeg først er inne på det, så kan jeg røpe at det var bursdagsgave til min mor.

Den ene pakken inneholdt en deilig, grov såpe av oliven og roseolje.

I den andre var det noe alle har gitt sine mødre en eller annen gang i livet.

Mødre har som kjent "alt", og ønsker seg ingenting.

Det er som regel lettere med fedre. Min far ønsker seg alltid snille barn. Ikke noe prob! Det har han jo!

Så da tyr man til kreativiteten og laget hjemmelaget julepynt!

Selvsagt.

Hjemmelaget julepynt, etter inspirasjon av Panduros julekatalog.

Og jeg tror det falt i smak, for nå vil søsteren min også ha.

Pluss at jeg selvfølgelig må lage til meg selv også ;)
lørdag 25. september 2010

Snart Give away!


Illustrasjonsfoto
Snart skal jeg ha min første give away, og jeg er litt spent! De utrolig flotte gavene er allerede i hus, og nå må jeg bare få tida til å hjelpe meg litt, så får jeg snart lagt de ut!
Jeg har blitt sponset av Nordisk Tekstil som har merket Night & Day, og alle produktene er noe jeg gjerne bare kunne tatt selv! ;o)

Gled dere!
Det gjør jeg :o)
Ha en strålende helg!

onsdag 22. september 2010

Historien om den stygge kornbingeungen

Stygg syns kanskje noen. Men heldigvis for meg, så har jeg oppdaget fantastiske Katherine Schweder. Hun og vennene kan du se mer fra her!
Precious pusser opp gamle møbler, og selger.
Der oppdaget jeg en nydelig potetbinge de brukte som skap.
"Hvorfor ikke gjøre det selv?" tenker man da.
Som regel blir det med tanken.
Men ikke denne ganga!
Ikke langt unna meg er det ei fantastisk dame som samler lopper, og selger så smått. Hun går bl.a på gårdsauksjoner.
Det gjorde hun en gang for mange år siden, og kom hjem med to gamle kornbinger.
Og garantert mye annet!
Hun har i alle år synes veldig om disse kornbingene, men ikke visst hva hun skulle gjøre med de.
Og så kom jeg. Nylig inspirert av Katherine Schweder.Badabom!
Fire hjul, bokser med høyglanset maling, sterke mannfolk, og det nye "skapet" står i ganga.
De to øverste hyllene rommer sengetøy,
og nederste ligger spill.Beklager litt dårlige bilder, er ikke så mye naturlig lys hvor skapet står.
Men det betyr kanskje at det fortjener en ny plass?

søndag 19. september 2010

FavorittkrokenDet er noe som fasinerer meg veldig. Hvis man har vært ute å reist, så er det alltid veldig godt å komme hjem til eget hus. Uansett om man er i sydligere strøk, og sier ting som "dette er livet", og nyter noe kaldt og leskende under en varm sol. Eller man er på storbyferie, og ikke kan vente med å komme seg av gårde for "jeg gleder meg til å se hva byen har å by på, og jeg skal shoppe såå mye". Eller hvis man er på telttur. Særlig da kanskje.
Og let's face it - borte er bra, men hjemme er best, uansett om man er borte i fire måneder på jorda-rundt-reise, eller man sover ei natt på hytta på fjellet.
Det gjorde nemlig vi i natt. Ei natt, og vi sier i bilen på vei hjem "åh, håper alt har gått bra med Else" og "Det er deilig å dra avgårde litt tidlig, så får vi litt tid hjemme før det er natta".
Og vi kan da ikke noe for det!? Vi hører jo til rasen nordmenn, som elsker landet vårt, elsker å kose oss i huset vårt og elsker stearinlys.
Jeg og Mannen er intet unntak.
Med en gang vi kommer inn døra, så setter vi i gang med å fyre i peisen. Som jo nettopp er favorittkroken vår i hele huset. Favorittkosekroken.
Varmen er akkurat passe, man setter seg i sofaen, hviler øynene på flammene og blir salige i både blikk og tanker. Aah..
Til og med små rampekatter blir forhekset. Rampekatter som på en natt glemmer hvordan å gå på do ute, og benytter første frie anledning i huset til å bruke papirsøpla som toalett. Jada, det skjedde igjen!

Håper alle har hatt en super helg, og har fått ny giv i kropp og sjel! :o)

søndag 12. september 2010

Om krig og fred og ordenspoliti og skatter..


Krigen i full gang!

Nå er det mange uker siden sist jeg var inne å skrev, og en uke siden før det igjen. Faktisk er det like lenge siden jeg i det hele tatt har vært inne å snust på andre sine blogger. Og jeg som trodde høsten var bloggeårstid numbero uno!
Jeg måtte til og med endre litt på siden min. "Hva jeg liker best om sommeren" måtte gjøres om til "Hva jeg liker best om høsten". Så forrige gang jeg skrev var det sommer!

I mellomtiden har dagene gått med til å kikke etter ny jobb, skattejakt i skjærgården, vi har gjenopptatt krigen mot stikkebuskene (som har formert seg noe grasat siden i våres!) og vi har fått ordenspoliti i hus.
Ordenspolitiet kom ut av ingensteds. Hunden Nelli, som har tidligere gått under navnet bråkebøtta og vakthunden, har tatt på seg jobben med dypt engasjement.

Etter at rampeapekatt Else kom i hus, har vi alle blitt overrasket over bråkebøttas nye side. Else var, som tidligere nevnt, en innekatt før hun kom til oss. Hun var vant med at det å klatre på kjøkkenbenken var himmelen på jord og også fullt lov. Hun var vant med å sove i matmors seng. Hun var vant med fiskegrateng til middag. Og som sagt - hun var en innekatt. De som ikke vet hvordan innekatteunger er før de blir innekattevoksne, så skal jeg forklare det.

Når Else kom til oss gikk hun på do i kattesand, som tidligere var dekket med avispapir i bunn. Hos oss betydde det at hun gikk på do i kattesand, helt til hun oppdaget papirsøpla vår, som selvfølgelig var full av gamle aviser. Skjønner?
Tilbake til innekatt;
Else ville klatre på alt! Hun mjaua og klaget, og hoppet. Hun raste ned lamper, blomster, små knuselige dupitter og trekasser. Hun ville aller helst komme så høyt opp som mulig. Mens vi sto inntil kjøkkenbenken og ante fred og ingen fare, tok hun sats og prøvde å klatre oppover oss. Dvs - sylskarpe klør hele veien opp.
Enegien måtte jo komme ut!
Bråkebøtta var fasinert, og holdt seg helst litt unna.
Else
Men vi som bor på landet, fikk vent Else til å være ute ganske fort, og kattesand forsvant. Sammen med nesten all inneherjing.
Vi har slått oss til ro, og nyter stillheten. Helt til Else kommer inn etter noen timer ute, og av en eller annen grunn så må hun alltid få ut siste futten før hun sovner søtt i sofaen.
Men dette vil ikke ordenspolitiet ha noe av. Med en gang Else herjer inne, kommer ordenspolitiet løpende. Hun løper bardust rett på Else, så Else skyter rygg og freser. Deretter faller Else til ro. I to minutter.
Så er det på an igjen.
Sånn går det til jeg eller Mannen blir lei og enten legger ordenspolitiet inn i buret, eller viser apekatten vennlig døren..
Om ordenspolitiet gjør det bare fordi hun vil være med på moroa vites ikke.. ;o)Nå skulle ikke dette innlegget egentlig bli så langt, for når jeg startet visste jeg ikke hva jeg skulle skrive om engang.
Men så må jeg jo nevne knaggen jeg har laget, med litt hjelp av Mannen.
Det er en planke jeg har funnet på en strand. Det er litt maling igjen på den, og så er det ruste spiker i. Jeg skrudde i fem kroker, og så ble det en knaggrekke!
Så enkelt kan det gjøres! :)
Ha en fin uke!