onsdag 21. april 2010

Fra oldermors hage..
Når jeg var på messe og fant det nydelige bordet mitt, så nevnte jeg så vidt ei fantastisk dame som lager benker. Jeg har fundert litt og surra litt rundt i hodet mitt, og funnet ut at jeg ga henne alt for lite plass!
Den fantastiske dama heter Heidi, og det som er så spesielt med benkene hun lager, er at alle er suverene, håndlagede kopier av historiske møbler. Heidi er blitt inspirert av gamle bilder fra 1870 - 1920 årene. Hun produserer benkene etter gamle teknikker, fra første drag med høvelen til siste strøk med farge.
"Fin, gammel svenske", datert ca. 1920 (rekonstruert etter fotomateriale)
Og resultatet er fantastisk! Som nevnt tidligere har jeg allerede funnet ut at jeg en gang i livet skal eie en sånn benk. På messa så jeg "fin, gammel svenske" i en herlig mintgrønn farge. Sånn skal jeg ha!


"Gammel, vakker, hvit", datert ca. 1875 (rekonstruert etter fotomateriale)Dette er håndlagede møbler, som det ikke finns hundrevis av. I hvert møbel er det lagt ned masse tid og arbeid. Derfor leveres møblene med en nøyaktig "ta vare på oppskrift".
Bare det i seg selv sier sitt! :o)

Ut å nyte vårsola!


Alle bilder er lånt fra www.fraoldermorshage.no

søndag 11. april 2010

To fine bilder å starte uka på.

Til inspirasjon eller bare til glede.Begge bildene er lånt av Jeanne D'Arc living.


Når du smiler, tenk hvorfor, og ta vare på den gode følelsen.
Med ønske om en uke full av gode smil.


Fra meg.

Hipp hurra og meant to be!

I disse dagene blir livet inne i huset lite prioritert. Jeg ser at det er ting som skulle vært gjort. Det er invasjon av kaniner, og andre dyr. Men det får heller stå til:o)
Det jeg foretrekker å bruke dagene på er pusling ute i hagen.
Men ikke la deg lure, jeg innehar ikke kunnskaper om blomster og planter. Når jeg pusler i hagen så jobber jeg med riva, svir av litt gress, drikker kaffe og prøver vel også etterhvert å klippe rosebusken. Ellers om dagen er jeg også i krig. Jeg og mannen er i krig med den største stikkebusken du kan tenke deg! Det er ikke bare i huset det er invasjon. Stikkebusken er i god gang med å overta store deler av tomta. Neste helg blir det store slaget. Da får vi se om vi vinner eller taper.


Men nå skulle jeg egentlig ikke bruke dette innlegget på å snakke om stikkebusker. Jeg har nemlig vært på Villmarksmesse. Jeg liker godt å gå på messer. Spesielt messer der man finner noe man ikke visste at man ønsket seg!


For parallelt med Vilmarksmessa gikk også en hagemesse. Og heldigvis for meg var det en eldre herremann uten bart som var på denne hagemessa for å selge hjemmelagede sveler. Rett før møtet med herremannen hadde jeg oppdaget en fantastisk dame som lager møbler. Dama lager kopier av benker hun har sett på bilder fra forskjellige årstall. For hånd! Resultatet er helt nydelig! Og jeg vet allerede nå at jeg, en eller gang i livet, kommer til å eie en av dem.

Men tilbake til herremannen;


Jeg var nå kommet inn i interiørmodus, etter å ha vært i villmarkmodus i mange timer. I forbifarta legger øynene seg automatisk på bordet. Bordet med stor B, og små lemmer.

Jeg stopper. Studerer. Lar øynene fly fort over standen. Og så har jeg bestemt meg. Dette bordet skal jeg ha!

Herremannen er utrolig hyggelig, og vi blir stående å prate litt. Og takket være en pappa som ikke fins flau, så fikk vi vite at "alt er til salgs!". HURRA!

Vi avtaler at dette bordet skal bli mitt om noen timer. Vi ble gående å tustevente, for bordet var tross alt mannens arbeidsbord! Han hadde både takke, sveler på rist og syltetøy stående oppå.


Nå klokka da er halv seks, går vi for å hente det. I standen møter vi mannen, og det som tydeligvis er kona. Heldigvis for meg så var ikke kona på standen første gangen. For kona var nemlig helt overgitt over mannen sin. Tenk at han kunne selge arbeidsbordet!


Det er da man tenker hipp hurra, og meant to be!

Man kan aldri vite hvor man kommer over noe man bare må ha. Det er det som er så gøy! Man kan finne skatter over alt!

Nå gleder jeg meg bare til neste år når det er tid for messe igjen. Mon tro hva jeg finner da? :o)
Ha en strålende uke!

onsdag 7. april 2010

Påskeliljene i huset er visnet, og påska er over. Jeg fikk sett en påskekrimfilm, og er fornøyd med det. Det er tross alt en økning på 100% fra i fjor.
Våren er her. Og jeg kan nesten ikke skjønne hvorfor jeg er så glad i vinteren. Våren må da være 1000 ganger bedre! Det går an å gå i skogen igjen. Fuglene synger om kapp, så det nesten er håpløst å skille lydene.
Jeg skal snart flytte, og kjenner veldig godt på følelsene når jeg går rundt i hagen i mitt kommende hus.
Jeg vet at det kommer til å skje endringer her og der med tida. Og jeg kan ikke annet enn å glede meg. Fundere på hva framtida vil bringe, og om det er nå rosebusken skal beskjæres.
Dette er faktisk noe jeg lurer på. Jeg klarer aldri å huske det! Er det noe sånt som at når nattefrosten har gått? Mine fingre er heller mer røde enn grønne..


Og mens man gjør det tar man seg titt inni fuglekasser, man ser manchester united kamper på tv (ihvertfall noen av oss), og man løfter opp kosesyke hunder som på død og liv vil liggi oppi fanget på den trange stolen.

Man kan ikke annet enn å elske våren!
Ha en elskverdig vår!
Og en fin uke :o)