torsdag 25. februar 2010

Med hjerte for naturen.....

Jeg har en stor forkjærlighet for steiner og kongler. Jeg elsker å gå ut i skogen og plukke med meg mange, mange kongler. Store, små, korte og lange. Det er helt utrolig dekorativt, og så kan du ha de gjennom hele året! Jeg tar gjerne med meg hele greina som konglene henger på,. Særlig hvis det er lerk. Hvis du kommer over en lerk, så er du bare nødt til å plukke med deg noen greiner. Jeg er så heldig å ha flere trær utenfor jobben, så jeg drister meg til å "finkutte" de litt innimellom :o)


Og så steinene da. Jeg har ikke tall på hvor mange timer jeg har vifta med fua i været på stranda. Enten om det er her hjemme, eller i Hellas, eller i Florida. Det er så vanvittig mye fine steiner over alt! Min favoritt er de fine, slipte, såkalte rullesteiner. Akkurat som kongler, så kan man ha de liggende fremme hele året!

Jeg ønsker meg veldig "rullesteinsfliser" på gulvet i dusjen. (Den gang jeg får meg noe annet enn dusjkabinett...)
Spesielt disse fra Fired Earth.
Jeg elsker de!!!
Men i mellomtiden nøyer jeg meg med disse søte lysene fra creme.no, forkledd som fine steiner :o)
Håper alle har hatt en flott uke så langt.
Snart helg!
tirsdag 23. februar 2010

Vi skulle sette utfor bakken med skia. Mannen først, Nelli og jeg et stykke etter. Nelli gikk med meg først, før ho satte utfor og var på vei for å ta igjen mannen. Mannen som hadde vind i ørene, og blikket rettet fram, så og hørte ingenting. Jeg både så og hørte situasjonen for meg. For foran mannen, på veien, kom det en person syklende. I mitt hodet var Nelli så god i farta at ho bare spant ut av skisporet, og ut på veien, og løp halsende mot syklisten.
Nå skal det sies at jeg ikke er helt hundre på skøytinga mi enda, så når jeg da var på toppen av bakken, og klar for å sette utfor, så ropte plutselig munnen min ut noe som en advarsel. Men alt dette ble for mye. Før jeg visste ordet av det fikk jeg satt staven foran skien når den egentlig skulle vært bak. Og da stupte jeg. Så lang jeg var. Jeg stupte frem over skia.
Og på en utrolig keitete måte fikk jeg kommet meg opp, sjekket om noen så fallet, og fulgte etter de andre utfor bakken. Og når jeg kom i bunnen så hadde jo alt gått veldig bra. Nelli strålende fornøyd, og mannen også.
Mannen spurte lett om jeg slo meg. Jeg sier kjapt nei. Men mener ja. Jeg fikk jo litt vondt i stoltheten.

søndag 21. februar 2010Tidligere denne måneden tok jeg og søsteren min nye bilder for Night & Day. Vi brukte en dag på jobben, og mot slutten kjente vi at vi var ganske slitne. Det er ganske mye tenking og dill og dall, og skrukker som må rettes og kanter som må ligge likt.

Morgenen starter med stryking. Alt skal strykes! Heldigvis fikk vi god hjelp til den jobben. (Tusen hjertelig du som gjorde den jobben!) For bare det alene tar noen timer. Man bruker mye tid på å stryke og mye tid på å style. Når vi da er klar for foto, så prøver man i forskjellige vinkler og bytter litt om på ting, og så må man hele tiden se på bildene på miniskjermen på kameraet, og prøve å se om de blir bra. Dette er faktisk ikke så lett. (ihvertfall synes ikke jeg det...)

Og når man da har fått tatt to-fem-åtte forskjellige bilder av det samme motivet, hvor man kanskje flytter noe èn millimeter, så er man fornøyd, og begynner prosessen på nytt med neste sett. Puh!

Og alt dette resulterer i kanskje syv-åtte bilder, som kommer i katalog :o)

Men for en superfin erfaring å ta med seg! Dette er helt topp. Og jeg må bare takke så mye min gode venninne for at vi fikk lov til å okkupere og rote til huset hennes på en søndag.

(For det har seg nemlig sånn at vi ikke har så mye utstyr og plass, så da må man finne andre løsninger)
Bildene er tatt for bruk av Night & Day

Foto ved Hanne Feyling

stylet av meg

Håper alle har hatt en fantastisk helg!!


fredag 19. februar 2010

Den sørlandske huleboer...

SnøsnøSNØ. Her laver det ned! Vi, godt-vant-med-snø/regn/slaps-sørlendinger, var vel egentlig mette. Vi var mett av all snøen og sporeføret som har vært de to siste månedene. (med unntak av noen fine dager innimellom) Og jeg tror jeg snakker for alle på sørlandet; Vi vil ha SOL! Hvis vi hadde fått litt sol kunne vi faktisk ha fått nyte den herlige snøen som laver ned. ja, for det er jo egentlig herlig!
Eller, vi trenger ikke sol engang. Hvis bare den vinden hadde dratt sin kos og snøen hadde lavet litt mer forsiktig ned, så tror jeg vi hadde vært godt fornøyd.

Men jeg skal ikke klage. Det er ikke meg dere ser på bildet over.

Her holder vi oss. Jeg og Nelli er veldig flinke til å oppmuntre. Vi setter oss i vinduet, og når vi i et lite sekund tror at handymannen klarer å se lenger enn halvmeteren foran seg, så viser vi et flott smil og tommel opp. Vi er veldig glade i handymannen som gjør jobben, og Nelli viser dette tydelig ved å logre masse! :o) Og for å være ærlig - noen må jo ha jobben som motivator også!

Når jobben er gjort, tar vi oss en velfortjent pust i bakken.
(Og det er nå jeg skal tipse om å faktisk bruke øynene når man er innom butikker som europris. Hvem hadde trodd at de har sånne herlige og lune tepper som dette!? Heldigvis min venninne. Takk for tips:o))Og så nyter man synet av tulipaner man har fått i gave av snille mennesker.


Ha en fin helg!

P.S I morgen skal jeg prøve å klatre på klatrevegg for første gang i mitt liv. Enten får jeg høydesjokk og faller ned, eller så får jeg anstrengelsessjokk i fingrene. Uansett utfall; jeg kan nok ikke rikke på et eneste ledd på søndag. Men gøy - ja det tror jeg det blir!!

mandag 15. februar 2010


Her er resultatet av snekringa mi på søndag:o) Innimellom skigåing, middag og bollespising, så rakk jeg altså å begynne på sånne hjerter. Jeg har, som nevnt tidligere, kjøpt meg en stikksag/rotterumpe, med dette i hodet.
Jeg har sett i favorittbutikken at de solgte sånne hjerter for femti kroner, og jeg syntes de var fryktelig søte, men så tenkte jeg også at det der går vel an å lage selv..! Og, jammen gjorde det det. Og så gøy det var! Gjett om jeg har fått mange ideer om ting jeg vil lage. Og så er det superenkelt! :o)Gjett om mine venninner kommer til å få sånn her fremover da ;o)
Og det passet ganske bra at jeg begynte på de i går, når det var morsdag. (og mye annet...)
Jeg hadde kjøpt en bok til mamma, men for å gjøre gaven litt mer personlig, hang jeg på et lite hjemmelaget hjerte. Tror det varmet godt i et mammahjerte.

Jeg liker å lage ting selv. Og ihvertfall når det er lett å få det fint, og når det er noe man kan gi bort, eller beholde selv.

søndag 14. februar 2010

Fastemortinsdag

I dag, 14 februar, er den store dagen. Ihvertfall for handelsstanden. ihvertfall i går... Fastelaven, morsdag og valentinsdag! Etter jeg har knaketenkt og klødd meg i hodet, så kommer jeg bare tilbake til tanken at jeg synes det er rart at alt havner på samme dag. Men når det er sagt; så innmari praktisk det er òg!
Da er det lettere å tenke tanker som; jaja, det er jo ikke så nøye !

For det èr jo ikke det!

De var sabla lure de som "fant opp" alle disse dagene. Tenk så mye handelsstanden tjener på det. Nå sier ikke jeg at jeg ikke er en av de som sender en tanke til mamma, eller handymannen eller det nå enn fastelaven står for. For det er jeg! Jommen går jeg ikke i fella hvert år. Enten det er kino med handymannen, eller blomster til mamma, eller det jeg liker best - bollene!
Deilige, deilige fastelavensboller. I år var jeg så heldig å få hjemmelagede av mamma, med sjokokrem og syltetøy. Jammi!
Vi spiste først en deilig middag. Helt vanlig middag som mamma kaller det. Vanlig er nok å ta litt hardt i. Vanlig med en ekstra vri, more like it! Min mamma er nemlig veldig glad i å lage mat, og det - liker mine smakssanser!Og ellers så får jeg vel gi mine beste venner for tida en liten plass. De har vært med meg hver dag denne uka, og hvis snøen blir liggende (noe den gjør, i og med det er meldt snø heele uka!) så blir de med meg en good stund til.
har arvet skiene av handymannen for noen år siden, og jeg er strålende fornøyd!

Nelli er fornøyd i søndagssnøen. Noe jeg håper du også er ;o)
Ha en finfin uke!


Just another magic sunday !
Denne uka har jeg helt forsømt jobben min som bloggskriver. Været har vært helt fantastisk, og skia har blitt prioritert. Det blir de også i dag.
Men - etter dagens skiøkt, så skal jeg sette i gang å prøve å snekre litt. Eller sage og male litt. Med veldig god hjelp av handymannen. Så kommer det nok bilder av resultatet når det er ferdig tenker jeg!
Og tidligere denne uka så oppdaget jeg de deilige biscottiene vi fikk før jul av mamma. De har helt gjemt seg bort oppe i skapet. Jeg tok en liten smakebit- og jammen var de like gode enda! Vi skal spise middag hos mamma i kveld, og med tanke på disse nydelige biscottiene, så kan jeg ikke annet enn å glede meg!

Ha en deilig og avslappende søndag!søndag 7. februar 2010

Helgerapporten!

Nå var plutselig helga over, og jeg har ikke fått gjort alt det jeg hadde lyst til å gjøre. Har nemlig store planer om å prøve å lage noe som jeg så i den fantastiske butikken jeg var i. Jeg har til og med vært å kjøpt rotterumpe! (altså det som også blir kalt for stikksag)
Forhåpentlig får jeg gjort det i nærmeste fremtid, for er litt spent på om jeg får det til!

Men - her kommer min lørdag i bilder;Jeg har hatt en gammel settehylle liggende fra jeg var liten. En gang i tida starta jeg med å male den. Den lekre blåfargen hadde jeg altså en del av på rommet mitt. Den og grønne ruter.... Ja, det er godt man forandrer seg litt.


Så jeg tok frem settehylla, og satte i gang med malekosten. Grunnet først ett strøk, og det tok såpass lang tid, at jeg kunne nesten begynne å male første strøket med en gang!

Etter litt hvitmaling på kantene, så var det frem med den blåturkise.


resultatet ble ganske så fresht. Det måtte ligge over til søndag ettermiddag før det var helt tørt.Til slutt ble den hengt opp på badet, litt midlertidig, for der går den turkise fargen igjen.
Har bare hengt den opp på en krok, så det ser litt rart ut, men det får heller være ;o)
Har en forkjærlighet for fine steiner som dere ser :o)
I dag har jeg og søsteren min jobbet hele dagen med nye bilder for Night&Day. Legger nok ut noen bilder når fotografen har lagt sin siste touch på de.
Håper helga har gjort sitt for batteriene!torsdag 4. februar 2010
Jeg har oppdaget en ny butikk. Jeg kjørte forbi på vei til et sted. Og oppdaget en butikk med et navn som ikke ga meg så mye. Til og med, i mitt hode, var stavet feil. Men det var helt til øynene ble limt fast i vinduene. Jeg ropte ut til min bilvenn " Der! Der jeg inn!"
Min snille bilvenn er godt vant og humrer litt for seg selv. Jeg er altfor opptatt av det glimtet jeg fikk i fart, og kjenner at gledesbobler brer seg utover kroppen.
Og det var alt jeg drømte om, og mere til! Jeg har falt hodestupsk!
Bare midt i blinken for meg! Jeg tror jeg kunne bodd i den butikken. Akkrat passe 'gammelt', masse natur, noe 'nytt' og sånt som ser hjemmelaget ut (Så hjemmelaget at jeg har bestemt meg for å prøve å lage selv!)
Den litt dårlige samvittigheten som lå i bakhodet ble ikke tatt hensyn til i det hele tatt.
Jeg gikk med forsiktige skritt inn i butikken, etter å ha koblet inn videokameraøynene, og nøt hvert tidendedelssekund. Etter å ha saumfart butikken tre ganger, hadde jeg funnet de utkårede som fikk lov til å bli med hjem.

Jeg endte opp med ett utrolig søtt hus i sink, med massemasse vinduer, En lyslenke og en kjempekul hjort. Hodet er kanskje ti cm høyt, og skal opp på veggen etterhvert. Eller trappa. Eller inni vinduskarmen. Vi får se;o)
Og noe jeg oppdaget når jeg kom hjem; Jeg hadde sannelig fått med meg noe ekstra pynt. Det ser ut som det hører til sinkhuset, men når jeg kom hjem så jeg at det hadde en prislapp på.
opsi!Men jeg syntes egentlig det var helt greit. Eller?Håper alle har en super torsdag.

Nå er det snart helg!