søndag 12. september 2010

Om krig og fred og ordenspoliti og skatter..


Krigen i full gang!

Nå er det mange uker siden sist jeg var inne å skrev, og en uke siden før det igjen. Faktisk er det like lenge siden jeg i det hele tatt har vært inne å snust på andre sine blogger. Og jeg som trodde høsten var bloggeårstid numbero uno!
Jeg måtte til og med endre litt på siden min. "Hva jeg liker best om sommeren" måtte gjøres om til "Hva jeg liker best om høsten". Så forrige gang jeg skrev var det sommer!

I mellomtiden har dagene gått med til å kikke etter ny jobb, skattejakt i skjærgården, vi har gjenopptatt krigen mot stikkebuskene (som har formert seg noe grasat siden i våres!) og vi har fått ordenspoliti i hus.
Ordenspolitiet kom ut av ingensteds. Hunden Nelli, som har tidligere gått under navnet bråkebøtta og vakthunden, har tatt på seg jobben med dypt engasjement.

Etter at rampeapekatt Else kom i hus, har vi alle blitt overrasket over bråkebøttas nye side. Else var, som tidligere nevnt, en innekatt før hun kom til oss. Hun var vant med at det å klatre på kjøkkenbenken var himmelen på jord og også fullt lov. Hun var vant med å sove i matmors seng. Hun var vant med fiskegrateng til middag. Og som sagt - hun var en innekatt. De som ikke vet hvordan innekatteunger er før de blir innekattevoksne, så skal jeg forklare det.

Når Else kom til oss gikk hun på do i kattesand, som tidligere var dekket med avispapir i bunn. Hos oss betydde det at hun gikk på do i kattesand, helt til hun oppdaget papirsøpla vår, som selvfølgelig var full av gamle aviser. Skjønner?
Tilbake til innekatt;
Else ville klatre på alt! Hun mjaua og klaget, og hoppet. Hun raste ned lamper, blomster, små knuselige dupitter og trekasser. Hun ville aller helst komme så høyt opp som mulig. Mens vi sto inntil kjøkkenbenken og ante fred og ingen fare, tok hun sats og prøvde å klatre oppover oss. Dvs - sylskarpe klør hele veien opp.
Enegien måtte jo komme ut!
Bråkebøtta var fasinert, og holdt seg helst litt unna.
Else
Men vi som bor på landet, fikk vent Else til å være ute ganske fort, og kattesand forsvant. Sammen med nesten all inneherjing.
Vi har slått oss til ro, og nyter stillheten. Helt til Else kommer inn etter noen timer ute, og av en eller annen grunn så må hun alltid få ut siste futten før hun sovner søtt i sofaen.
Men dette vil ikke ordenspolitiet ha noe av. Med en gang Else herjer inne, kommer ordenspolitiet løpende. Hun løper bardust rett på Else, så Else skyter rygg og freser. Deretter faller Else til ro. I to minutter.
Så er det på an igjen.
Sånn går det til jeg eller Mannen blir lei og enten legger ordenspolitiet inn i buret, eller viser apekatten vennlig døren..
Om ordenspolitiet gjør det bare fordi hun vil være med på moroa vites ikke.. ;o)Nå skulle ikke dette innlegget egentlig bli så langt, for når jeg startet visste jeg ikke hva jeg skulle skrive om engang.
Men så må jeg jo nevne knaggen jeg har laget, med litt hjelp av Mannen.
Det er en planke jeg har funnet på en strand. Det er litt maling igjen på den, og så er det ruste spiker i. Jeg skrudde i fem kroker, og så ble det en knaggrekke!
Så enkelt kan det gjøres! :)
Ha en fin uke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på at du legger igjen en liten hilsen til meg. Tusen takk! :)